Πλεονεκτήματα απολύμανσης με ακτινοβολία UVC

Τα πλεονεκτήματα της απολύμανσης με ακτινοβολία UVC αφορούν τόσο στην υψηλή αποτελεσματικότητά της όσο και στην ευκολία εγκατάστασης σε κάθε περίπτωση. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταπολεμά τους μικροοργανισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της. Αντίθετα με τον χημικό καθαρισμό, η επίδρασή της δεν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Η ακτινοβολία δεν αφήνει κατάλοιπα και επιβλαβή παράγωγα. Η εγκατάσταση των μονάδων απολύμανσης μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα. Έτσι, δεν χρειάζεται να διακόψετε για πολύ χρόνο τη ροή των εργασιών σας. Η συντήρηση που απαιτείται είναι ελάχιστη και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης χαμηλό.

Τα πλεονεκτήματα της απολύμανσης με ακτινοβολία

Με μια ματιά

  • Συνεχής απολύμανση, όλο το 24ωρο
  • Χρήση κατά τη διάρκεια της παραγωγής και συσκευασίας
  • Εύκολη τοποθέτηση σε νέες αλλά και σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις
  • Μηδαμινή συντήρηση και χαμηλό λειτουργικό κόστος
  • Αντιμετώπιση ευρέος φάσματος μικροοργανισμών, με οικολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών
  • Αποτελεσματική δράση σε δευτερόλεπτα, χωρίς κατάλοιπα και επιβλαβή παράγωγα

Η υπεριώδης ακτινοβολία UVC χρησιμοποιείται επί σειρά ετών στην παραγωγή και συσκευασία τροφίμων και φαρμάκων, στην εμφιάλωση νερού και αναψυκτικών, σε ιατρικούς χώρους, αλλά και οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για  συνθήκες συνεχούς αυξημένης υγιεινής και ασφάλειας.

Η χρήση της μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια και στην αύξηση του χρόνου ζωής των τροφίμων (γαλακτοκομικών προϊόντων, προϊόντων κρέατος, αρτοσκευασμάτων κ.ά.), στην προστασία ασθενών σε θαλάμους νοσηλείας, Μ.Ε.Θ. και χειρουργεία, αλλά και στην προστασία επισκεπτών και εργαζομένων σε χώρους με μεγάλη μικροβιακή επιβάρυνση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της απολύμανσης με ακτινοβολία UVC είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιείται συνεχώς, διατηρώντας χαμηλά τα μικροβιακά φορτία των χώρων και των επιφανειών κατά το ενδιάμεσο των καθαρισμών, προστατεύοντας έτσι από επιμολύνσεις τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της παραγωγής και έως το τελικό στάδιο της συσκευασίας τους.

Ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα της απολύμανσης με ακτινοβολία UVC;